„Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit bármi áron is, de el kell érnünk.”- mondta Marie Curie. A VIK Középiskola segít felderíteni, hogy miben is vagy tehetséges és segít a tehetséged kibontakoztatásában is.

Hisszük, hogy a benned rejlő kreativitás – mert minden ember kreatív - fejlesztése lesz a szakmai sikered kulcsa, függetlenül attól, hogy tandíjmentes* vendéglátó (szakács, pincér, cukrász, vendéglős, vendéglátó üzletvezető), turisztikai (turisztikai szervező, értékesítő; idegenvezető), kereskedelmi-üzleti (kereskedő, logisztikai ügyintéző, ügyviteli titkár), vagy szépészeti (fodrász, gyakorló fodrász) szakmai képzéseink bármelyikén veszel részt és szerzel versenyképes gyakorlati tudást igazoló szakképesítést.

A VIK Középiskola több mint egy iskola, nálunk minden diák teljes körű támogatást kap személyiségének, képességeinek kibontakoztatásához. A VIK Középiskola fenntartójának, a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személynek legfőbb célja, hogy a tanulók a lehető legjobb alapokat kapják egy boldog, kiteljesedett, sikeres jövőhöz, ennek tükrében a pedagógiai és szakmai programunk alapgondolata: „Abölcs tanítás az élet forrása.” (Pb.13:14.). Ez is garancia arra, hogy intézményünkben magas szintű szakmai, felelősségteljes oktatás zajlik.

A gyakorlatorientált képzések mellett megalapozott szakmai tudást és megbízható nyelvismeretet kínál a VIK Középiskola. Az itt tanuló diákokat felkészítjük, hogy megállják a helyüket az életben vagy továbbtanulhassanak bármelyik felsőoktatási intézményben.

A VIK Középiskola nagy múltú intézmény, mely lépést tart a jelenkor piaci igényeivel. Iskolánkban turisztikai, vendéglátó, kereskedelmi-üzleti és szépészeti képzések széles palettájáról választhat az, aki általános iskolai végzettséggel vagy érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik. Mi tudjuk, hogy mi kell a piacképes tudás megszerzéséhez, így a nálunk végzettek megélhetésének egyik fő forrása a messzi földön is híres magyar vendégszeretet lesz.

A VIK Középiskola piaci előnye, hogy jól kiépített és folyamatosan bővülő, a szolgáltató szektor vezető piaci szereplőit magába foglaló kapcsolatokkal rendelkezik (pl. Hajas Szalon, Symbol Budapest, Alabárdos étterem, Larus étterem, Trófea Grill étterem stb.), ahol a tanulók gyakorlatot vagy akár hosszabb távra szóló munkahelyet is kaphatnak.

A Leonardo-program keretében diákjaink külföldön szerezhetnek szakmai tapasztalatot. Intézményünk kiváló adottságokkal rendelkezik. Iskolánk könnyen megközelíthető, a Keleti Pályaudvar közvetlen szomszédságában található, de vidéki tagintézményeink – Eger, Győr – is ideális helyszínen várják a diákjaikat. Tanulóink szakmai fejlődését intézményünk 16 főzőhelyes, korszerű eszközökkel felszerelt tankonyhája, minőségi felszerelésekkel rendelkező tanéttermei, illetve Hajas mesterfodrászok által vezetett tanműhelyei garantálják.

Reméljük, hogy hamarosan Téged is diákjaink körében üdvözölhetünk!

Nagy László
igazgató

 

*az engedélyezett keretszámok erejéig

VIK - Kreativitásod fejlesztése a szakmai sikered kulcsa.