Tájékoztató az iskolában működő iskola-egészségügyi ellátásról


A VIK Középiskolában az iskola-egészségügyi feladatokat a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ látja el.

 

Iskolaorvos: Dr. Nádory Éva

Rendelési idő (a Hernád utcában): hétfő 9.00 - 14.00

Iskolavédőnő: Géczi Anett

Rendelési idő (a Hernád utcában): hétfő, kedd: 8.00 - 14.00

                                                           páratlan héten pénteken: 8.00 - 14.00

E-mail cím: vedono@vikiskola.hu


A tanulók a szűrővizsgálaton
• az 1997. évi CLIV. az egészségügyről szóló törvény,
• a 26/1997. (IX.3.) NM. az iskola-egészségügyi ellátásról szóló rendelete, valamint
• az 51/1997. (XII.18.) NM - a szűrővizsgálatokról - szóló rendelet által szabályozott keretek között vesznek részt.

A szűrővizsgálat kiterjed teljes körű fizikális orvosi vizsgálatra és személyes tanácsadásra.
A vizsgálat során észlelt esetleges eltérésről a tanulót szóban tájékoztatjuk, és ha szükséges szakorvoshoz irányítjuk. A szakorvosi rendelésen kapott leleteket vissza kell hozni az iskolaorvosi rendelőbe. Kérjük Önöket, hogy ha a gyermekük valamilyen betegségben szenved, akkor a betegségével kapcsolatos leleteket, jutassák el az iskolaorvoshoz.
A szakmai képzésben résztvevő tanulók minden évben szakmai alkalmassági vizsgálaton vesznek részt, e nélkül nem jelenhetnek meg a gyakorlati oktatáson.
A vizsgálat során észlelt esetleges eltérésről a tanulót szintén szóban tájékoztatjuk, és ha szükséges szakorvoshoz irányítjuk. A szakorvosi rendelésen kapott leleteket vissza kell hozni az iskolaorvosi rendelőbe. Az alkalmassági vizsgálathoz a szükséges tüdőszűrő beutalókat az iskolaorvos adja ki, de ezt csak a lakcím kártyán szereplő lakhely szerint illetékes tüdőszűrő állomáson vehetik ingyenesen igénybe.
Az alkalmassági vizsgálaton esetleg fény derülhet valamilyen szakma alkalmasságot kizáró betegségre, ilyenkor a Kertész utcai Alkalmasságot Vizsgáló Osztályhoz küldjük a tanulót, másodfokú vizsgálatra.