Határtalan szakmai tudás 

 

A 2015/2016-os tanévben az alábbi ágazati érettségire felkészítő középiskolai osztályok indítását tervezzük 9. évfolyamon:

 

Két tanítási nyelvű képzéseink

Két tanítási nyelvű képzéseinken azon túl, hogy a szakmai orientációs tárgyak tanulása révén közelebb kerülsz választott szakmádhoz, az elméleti ismeretek mellett a gyakorlatban is kipróbálhatod magad.Nyelvi és kommunikációs képességeid fejlesztése érdekében pedig több szakmai tantárgyat angolul tanulhatsz anyanyelvi lektor közreműködése mellett.

 

Szakközépiskola: vendéglátás-turisztika szakmacsoport vendéglátóipar ágazat

két tanítási nyelvű képzés (1+4 éves) tagozatkód: angol 11

Magyar-angol két tanítási nyelvű középiskolai képzést kínálunk a vendéglátás iránt érdeklődő fiatalok számára. Az első, azaz a 9. két tanítási nyelvű évfolyamon az angol célnyelvi felkészítésre összpontosítunk heti 18 nyelvi órával. A továbbiakban emelt szintű képzést biztosítunk, és angol célnyelven oktatjuk a célnyelvi civilizáció, célnyelv, valamint a vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek tantárgyakat. A 10. évfolyam végén B2 szintű nyelvi mérésen vesznek részt tanulóink. A 10. évfolyamtól második idegen nyelvként választandó a német, az orosz vagy a spanyol nyelv. Az ágazati érettségi után, a szakképzési évfolyam elvégzését követően egy év alatt a vendéglátásszervező-vendéglős szakképesítés megszerzésére van lehetőség.

 

Szakközépiskola: vendéglátás-turisztika szakmacsoport turisztika ágazat

két tanítási nyelvű képzés (1+4 éves) tagozatkód: angol 13

Magyar-angol két tanítási nyelvű középiskolai képzést kínálunk a turizmus iránt érdeklődő fiatalok számára. Az első, azaz a 9. két tanítási nyelvű évfolyamon az angol célnyelvi felkészítésre összpontosítunk heti 18 nyelvi órával. A továbbiakban emelt szintű képzést biztosítunk, és angol célnyelven oktatjuk a célnyelvi civilizáció, célnyelv,valamint a vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek tantárgyakat. A 10. évfolyam végén B2 szintű nyelvi mérésen vesznek részt tanulóink. A 10. évfolyamtól második idegen nyelvként választandó a német, az orosz vagy a spanyol nyelv. Az ágazati érettségi után, a szakképzési évfolyam elvégzését követően egy év alatt a turisztikai szervező, értékesítő vagy idegenvezető szakképesítés megszerzésére van lehetőség.


Nyelvi előkészítős képzéseink

A nyelvi előkészítő évvel induló képzésünk keretein belül az első évben magas óraszámban tanulhatsz angolul, ami nem csak a nyelvvizsga követelményeinek való megfelelést biztosíthatja számodra, hanem azt is, hogy választott szakmádban biztos nyelvi alapokkal indulhatsz el céljaid megvalósításának útján.


Szakközépiskola: vendéglátás-turisztika szakmacsoport vendéglátóipar ágazat

nyelvi előkészítő képzés (1+4 éves) tagozatkód: angol 21

Angol nyelvi előkészítős középiskolai képzést kínálunk a vendéglátás iránt érdeklődő fiatalok számára. Az első, azaz a 9. nyelvi előkészítős évfolyamon az angol nyelvi felkészítésre összpontosítunk heti 18 nyelvórával. A továbbiakban emelt szintű képzést biztosítunk angol nyelvből, valamint a vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek című tantárgyakból. 10. évfolyam végén B2 szintű nyelvi mérésen vesznek részt tanulóink. A 10. évfolyamtól második idegen nyelvként választandó a német, az orosz vagy a spanyol nyelv. Az ágazati érettségi után, a szakképzési évfolyam elvégzését követően egy év alatt a vendéglátásszervező-vendéglős szakképesítés megszerzésére van lehetőség.


Szakközépiskola: vendéglátás-turisztika szakmacsoport turisztika ágazat

nyelvi előkészítő képzés (1+4 éves) tagozatkód: angol 23

Angol és német nyelvi előkészítős középiskolai képzést kínálunk a turizmus iránt érdeklődő fiatalok számára. Az első, azaz a 9. nyelvi előkészítős évfolyamon az angol nyelvi felkészítésre összpontosítunk heti 18 nyelvórával. A továbbiakban emelt szintű képzést biztosítunk angol nyelvből, valamint a vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek című tantárgyakból. 10. évfolyam végén B2 szintű nyelvi mérésen vesznek részt tanulóink. A 10. évfolyamtól második idegen nyelvként választandó a német, az orosz vagy a spanyol nyelv. Azágazati érettségi után, a szakképzési évfolyam elvégzését követően egy év alatt a turisztikai szervező, értékesítő vagy idegenvezető szakképesítés megszerzésére van lehetőség.


Ágazati szakközépiskolai képzéseink – hagyományos, 4 évfolyamos képzés

Hagyományos szakközépiskolai képzéseink biztosítják számodra a gyakorlati ismeretek és a szükséges elméleti tudás elsajátítását is. Vendéglátó és turisztikai ismeretek tantárgy érettségi tantárgyként tanulható, amely a szakma átfogó ismeretanyagát tartalmazza, valamint a szépészeti képzésünk keretein belül a kozmetika, masszázs, kézápolás és fodrászat szakmai alapozó ismereteit sajátíthatod el.


Szakközépiskola: vendéglátás-turisztika szakmacsoport vendéglátóipar ágazat

(4 éves) tagozatkód: angol 31, német 32

vendéglátás iránt érdeklődő fiatalok számára hagyományos, azaz négyéves középiskolai képzést is kínálunk. Első idegen nyelvként iskolánkban az angol vagy a német nyelv választható, a 11. évfolyamtól pedig fakultatív formában lehetőség van második idegen nyelv tanulására is. A fakultáció keretében diákjaink angolul, németül vagy oroszul tanulhatnak. A képzésre a munkaegészségügyileg alkalmas sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarokkal küzdő tanulókat is várjuk. Az ágazati érettségi után, a szakképzési évfolyam elvégzését követően, egy év alatt a vendéglátásszervező-vendéglős szakképesítés megszerzésére van lehetőség.


Szakközépiskola: vendéglátás-turisztika szakmacsoport turisztika ágazat

(4 éves) tagozatkód: angol 33, német 34

turizmus iránt érdeklődő fiatalok számára hagyományos, azaz négyéves középiskolai képzést is kínálunk. Első idegen nyelvként iskolánkban az angol vagy a német nyelv választható, a 11. évfolyamtól pedig fakultatív formában lehetőség van második idegen nyelv tanulására is. A fakultáció keretében diákjaink angolul, németül vagy oroszul tanulhatnak. A képzésre a munkaegészségügyileg alkalmas sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarokkal küzdő tanulókat is várjuk. Az ágazati érettségi után, a szakképzési évfolyam elvégzését követően egy év alatt a turisztikai szervező, értékesítő vagy idegenvezető szakképesítés megszerzésére van lehetőség.


Szakközépiskola: egyéb szolgáltatások szakmacsoport szépészet ágazat

(4 éves) tagozatkód: angol 39, német 40

Ha szépészeti képzésünket választod, biztosítjuk számodra mindazt, ami a kozmetikus és fodrász alapképzéshez nélkülözhetetlen. Igényesen felszerelt gyakorló-szalon, amely a képzési követelményeknek kiválóan megfelel, és további garancia emellett az aktívan dolgozó szakemberek, mint oktatók tudásának átadása. A szépségipar, azon belül is a fodrászat iránt érdeklődő fiatalok számára ajánljuk a képzéstípust. A középiskolai tanulmányok négy éve alatt a jogszabályok által engedélyezett legnagyobb óraszámban oktatjuk azon szakmai tárgyakat, amelyek ismeretanyaga nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki a szépségszakmákban érvényesülni tudjon. Ez az alapozó oktatás lehetővé teszi, hogy az ágazati érettségivizsgát követően a szakképzést választó tanulók kettő helyett egy év alatt szerezzenek gyakorló fodrász végzettséget. Első idegen nyelvként az angol vagy a német nyelvet választhatják a hozzánk jelentkezők, a 11. évfolyamtól pedig fakultatív formában lehetőség van második idegen nyelv tanulására is. A fakultáció keretében diákjaink angolul, németül vagy oroszul tanulhatnak. A képzésre a munkaegészségügyileg alkalmas sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarokkal küzdő tanulókat is várjuk. A gyakorlati képzést Hajas László mesterfodrásszal közösen szervezzük. A gyakorló fodrász szakképesítés megszerzését követően lehetőséget biztosítunk egy éves szakmai képzésen való részvételre, amelynek során fodrász végzettséget szerezhetnek tanulóink.