Művészet, kreativitás, élmény 


Tagoztakódok: angol: 43, német: 46

A cukrász - ismerve a szakmai újdonságokat és technológiákat - képes a hagyományos magyar cukrászati termékek megalkotása mellett, a kor újításainak és diabétes kihívásainak is megfelelni. A cukrász szakember termelési tevékenységet végez a cukrászatban, cukrászüzemben vagy fagylaltozóban.


Téged várunk, ha cukrász képzésunkre, ha:

  • kreatív vagy, és ezt szeretnéd kibontakoztatni vagy
  • vonzódsz az igényes művészeti alkotásokhoz, esteleg Te magad is művészlélek vagy
  • alkalmi díszmunkák elkészítésében részt vennél vagy
  • vendéglátás termelő területén szeretnél munkát vállalni.


Elhelyezkedési és továbblépési lehetőségek cukrászok számára:

Sikeres szakmai vizsga után cukrászként rögtön elhelyezkedhetsz belföldön vagy külföldön, vagy tovább- tanulhatsz vendéglátó-üzletvezető képzésükön.


Induló cukrász képzésekkel kapcsolatos fontos információk:

bemeneti követelmény

általános iskola vagy érettségi bizonyítvány

egészségügyi alkalmasság

képzési szint középfokú szakképesítés
képzési idő

3 év azok számára, akik általános iskolai végzettséggel rendelkeznek

képzési forma nappali (mindennapos, hétköznaponkénti oktatás)
fontosabb modulok, tantárgyak Gazdálkodás, Élelmiszer, fogyasztóvédelem, Szakmai idegen nyelv, Cukrászati termékkészítés, Munkahelyi egészség és biztonság
   
juttatások Diákigazolvány, EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő. Továbbá nappali tagozaton: családi pótlék, jogosultság egészségbiztosítási ellátásra, igény esetén kollégium.
díjak

a képzés az államilag támogatott keretszám erejéig tandíjmentes

együttműködő partnereink, gyakorlati helyszínek Accor-Pannonia Hotels, Alabárdos Étterem, Boom & Brass, Hotel Ezüstpart, Hotel Marinaport, Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Larus Étterem, Rosenstein Étterem, Rózsavölgyi Kávézó, Sáfrány Vendéglő, Symbol Budapest, Trófea Grill  Étterem, Ypsilon Café