Miért bennünket válasszon?

 1. Könnyen megközelíthető intézményeink Budapest, Eger, Győr forgalmas csomópontjainak közelében találhatóak.
 2. Képzéseink - általában - tandíjmentesek. 
 3. Tanulásmódszertani, önismereti és kommunikációs tréningekkel fejlesztjük tanulóink kompetenciáit.
 4. 16 főzőhelyes tankonyhánkban a legmodernebb gépeken gyakorlatozhatnak a vendéglátás szerelmesei.
 5. Tanműhelyeinkben Hajas-mesterfodrászok irányításával sajátíthatják el a szépségipar alapfogásait a szolgáltatás iránt érdeklődők. 
 6. Több mint 10.000 tételes könyvtárunkban még a legfrissebb szakirodalom is fellelhető.
 7. A Leonardo-program keretében Németországban, Olaszországban, Angliában, Franciaországban, Svédországban, Finnországban, Norvégiában, Izlandon, Lettországban és Törökországban is szerezhetnek szakmai tapasztalatokat a VIK diákjai.
 8. Tradicionális rendezvényeink – például a balatoni gólyatábor, a minden évben megrendezésre kerülő gólyaest, DÖK nap és sportnap, valamint a szalagavató bál – az informális kapcsolatépítés, a kikapcsolódás remek alkalmai.
 9. A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen diákjaink rendre a legjobb helyeken végeznek, s van barista világbajnokságon 6. helyezést elért tanítványunk is. 
 10. Folyamatosan bővülő partneradatbázisunk segítségével könnyen találhat diákmunkát.
 11. Azon tanulóink számára, akik még így sem tudják megoldani az ingázást segítünk szállást vagy kollégiumot találni.
 12. Érettségire épülő szakmai képzések
 13. Emelt óraszámú idegen nyelvi és informatikai foglalkozások.
 14. Kiváló referenciákkal rendelkező, dinamikus, fiatalos nevelőtestület


Intézményünk szerteágazó kapcsolati rendszerrel rendelkezik, ezért tudjuk tanulóink számára biztosítani, hogy összefüggõ szakmai gyakorlatukat magas színvonalú vendéglátó és idegenforgalmi egységekben tölthessék.


A legjobb szakmai és idegen nyelvi tudással rendelkezõ tanulóink számára lehetõséget teremtünk (belsõ pályázatok útján) szakmai gyakorlatuk külföldi munkahelyeken történõ elvégzésére a Leonardo program keretében. Külföldi partnereinkkel (finn, angol, norvég, német, osztrák stb. partneriskolák) a tanév során további csereprogramokat bonyolítunk le.

Tanulóink rendszeresen vesznek részt a gyakorlati képzésükhez szorosan illeszkedõ konferenciák, rendezvények szervezésében és lebonyolításában. Ezek során a diákok munkájukon keresztül megismerkedhetnek a vendéglátás és az idegenforgalom e speciális ágazatával, közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek Magyarország legjelentõsebb szolgáltató intézményeinek mûködésérõl.